top of page

 BIOGRAFI 

Arvid_2022_BW.png

Arvid Unsgaard är utbildad på film- och TV-utbildningen i Gamleby och Stockholms filmskola samt ett antal workshops och seminars med erkända manusteoretiker. 

Han startade -93 produktionsbolaget Twilight Pictures, där de producerade 

musikvideos och kortfilm.

Jobbat som redigerare på  MTG-ägda produktionsbolagen Biogärdet och Titan och på kanal 5 som trailerproducent. Arvid Unsgaards filmer har blivit kritikerhyllade i media, samt vunnit ett antal internationella priser. Han blev en av de sex utvalda till novellfilmstävlingen 2011. Arvid har byggt upp och är ansvarig för Storyutbildningen på Gotland. En manusutbildning med internationella manuslärare. 

Ett urval av tidigare beställningsuppdrag: En omskrivning av en thriller för CO Film (Christina Olofsson), Utvecklat en romantisk komedi för SF (Börje Hansson), Utvecklat och skrivit en ungdomsfilm för CO Film tillsammans med regissören Maria Eng. Utvecklat och skrivit en ungdomsfilm för Cineast (Fredrik Sarhagen). 

Andra produktioner: Skrivit manus till SVT Sända kortfilmen (novellfilmen) "Strike", Skrivit manus till prisbelönade kortfilmen "The orange", Skrev manus till kortfilmen "Mannen som sökte jobb". Klippt musikvideos för exempelvis Irma Schultz Keller, Marie Fredriksson, Stina Nordenstam, Freddie Wadling, Rebecka Törnqvist, Eldkvarn och Håkan Hellström. Klippt musikfilm som visats på polarprisutdelningen. 

bottom of page